فرم ارزیابی مهاجرت
فهرست

مهاجرت پزشکان به کانادا

یکی از سؤال‌هایی که درباره مهاجرت به کانادا از ما می پرسند این است که آیا برای مهاجرت پزشکان به کانادا راهی وجود دارد؟

بله. پزشکان ایرانی می‌توانند برای مهاجرت به کانادا اقدام کنند. در واقع کانادا یکی از کشورهایی است که از مهاجرت پزشکان و دندانپزشکان و همچنین کادر درمان و پزشکی حرفه‌ای استقبال می‌کند.

برای اطلاع از شرایط مهاجرت دندانپزشکان، لطفاً به صفحه مهاجرت دندانپزشکان به کانادا مراجعه کنید.


چه شرایطی لازم است؟

برای این‌که احتمال پذیرش خود را به‌عنوان پزشک در پروسه مهاجرت به کانادا بیشتر کنید باید در این دو زمینه به فکر ارتقا خود باشید:

مهارت‌ها

ابتدا باید مهارت‌های خود را ارتقا بدهید. یعنی با به‌روز نگه داشتن دانش و مهارت‌های خود و شرکت در دوره‌های لازم، به استانداردهای پزشکی کانادا نزدیک شوید.

مدارک و مجوزها

برای طبابت در کانادا باید مدارک و مجوزهای مختلفی باشته باشید. مثلاً هم باید ریز نمرات‌تان تأیید شود و هم در آزمون صلاحیت پزشکی کانادا قبول شوید.

پس از آن باید مجوز کار پزشکی در کانادا را بگیرید. این مرحله ممکن است زمان‌بر باشد، اما خبر خوب این است که می‌توانید قبل از اقدام برای مهاجرت و گرفتن اقامت دائم کانادا، از طریق یک وکیل مهاجرت، این مراحل را طی کنید.

↑ برو بالا

چه راه‌هایی وجود دارد؟

مهاجرت پزشکان به کانادا می‌تواند از دو طریق انجام شود:

برنامه‌های اقامت دائم

در برنامه‌های اقامت دائم، پزشک با ارائه تقاضای مهاجرت، در صورتی‌که امتیاز لازم را کسب کند، می‌تواند اقامت دائم کانادا را بگیرد.

ویزای کاری

راه دیگر برای مهاجرت پزشکان به کانادا این است که ویزای کاری بگیرند. بعد از ورود به کانادا از طریق ویزای موقت کاری (منظور ویزای دیدار موقت است که در آن اجازه کار هم دارید)، می‌توانید با شروع به کار در حوزه کاری خود، و با کسب تجربه کار در کانادا، سپس اقدام به گرفتن اقامت دائم کانادا بکنید.

↑ برو بالا

مراحل آن چیست؟

برای مهاجرت به کانادا به‌عنوان پزشک، ابتدا باید یک سری مراحل مشترک را مثل بقیه مشاغل طی کنید یعنی باید از طریق مهارت و به‌عنوان کارگر ماهر اقدام کنید: مثل روش اکسپرس اینتری یا کاندیدای استانی و یا برنامه آتلانتیک.

همچنین، می‌توانید با ویزای موقت به کانادا بیایید و بعد از کسب تجربه کار در کانادا، برای مهاجرت و اقامت دائم کانادا از یکی از روش‌های بالا اقدام کنید.

اما اگر پزشک باشید، قبل از شروع به کار به‌عنوان پزشک و قبل از اقدام برای مهاجرت، مراحل دیگری هم به پروسه شما اضافه می‌شود که باید طی کنید:

ارزیابی و معادل‌سازی مدرک پزشکی

پزشکان برای مهاجرت به کانادا باید مدارک تحصیلی خود را ارئه دهند تا توسط کنسول پزشکی کانادا (موسوم به MCC) ارزیابی شود و آنها تأیید کنند که تحصیلات شما معادل استانداردهای کانادا است.

به عبارت دیگر، باید مدرک پزشکی شما را ارزیابی و معادل سازی کنند.

↑ برو بالا

قبولی در آزمون صلاحیت پزشکی

پس از تأیید مدارک پزشکی‌تان، باید در آزمون صلاحیت پزشکی موسوم به MCCQE شرکت کنید.

این آزمون یک زمانی دو بخش داشت اما الان بخش دوم حذف شده و شما فقط در بخش اول این آزمون شرکت می‌کنید. به همین دلیل به آن MCCQE-I هم می‌گویند.

بخش اول یا Part I آزمون صلاحیت پزشکی، شامل سوال‌هایی است که معلوم شود شما دانش پزشکی اولیه و حیاتی را برای تصمیم‌گیری‌های بالینی و پزشکی دارید.

شرایط آزمون MCCQE-I چیست؟

آزمون صلاحیت پزشکی (Qualifying Examination Part I) یک روز طول می‌کشد و به‌صورت کامپیوتری انجام می‌شود.

دانشجوهای پزشکی در کانادا هم برای فارغ‌التحصیلی این امتحان را می‌دهند. پس می‌توان گفت اگر بخواهید به‌عنوان پزشک به کانادا مهاجرت کنید، باید حداقل دانشی معادل یک فارغ‌التحصیل رشته پزشکی داشته باشید.

↑ برو بالا

مدرک طبابت

برای این‌که بتوانید در کانادا طبابت کنید، یکی از مدارکی که باید داشته باشید، مدرک طبابت یا همان LMCC است که مخفف Licentiate of the Medical Council of Canada است.

این همان مدرکی است که فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی در کانادا که واجد شرایط باشند، از طرف کنسول پزشکی کانادا دریافت می‌کنند.

مهم: مدرک طبابت فقط به معنی این است که مراحل مختلف را طی کرده‌اید و در آزمون‌ها قبول شده‌اید، اما به معنی مجوز طبابت بدون قید و شرط در سرتاسر کانادا نیست. اختیار صدور مجوز طبابت را سازمان نظام پزشکی کانادا دارد.

پزشکانی که مدرک طبابت می‌گیرند، اسم‌شان در فهرست پزشکان کانادا ثبت می‌شود. به این لیست CMR می‌گویند که مخفف Canadian Medical Register است.

ما در نیسا می‌دانیم که شرایط هر پزشک با پزشک دیگر متفاوت است. اگر به عنوان پزشک یا کادر درمان قصد مهاجرت به کانادا را دارید، می‌توانید برای مشورت درباره شرایط خودتان با ما تماس بگیرید.

↑ برو بالا

فرم ارزیابی مهاجرت