فرم ارزیابی مهاجرت
فهرست

تغییرات اکسپرس اینتری 2023 و مشاغل مورد نیاز

بعد از آنکه در خبرهای قبلی تغییرات احتمالی اکسپرس اینتری ۲۰۲۳ را اعلام کردیم، اکنون دولت کانادا اعلام کرده که این تغییرات را از سال ۲۰۲۳ اعمال خواهد کرد.

چه تغییراتی در راه است؟

طبق روند جدید، اداره مهاجرت کانادا بجای تکیه بر امتیاز کلی متقاضیان در سیستم موسوم به CRS، به شغل افراد هم اهمیت ویژه خواهد داد.

در ۲۳ ژوئن ۲۰۲۲ هر دو مجلس کانادا طرحی را تصویب کردند که بر اساس آن به وزیر مهاجرت کانادا این اختیار را دادند که در روش اکسپرس اینتری متقاضیان با مهارتها و تواناییهای مختلف را طبق نیازهای بازار کار کانادا در هر مقطع زمانی، دعوت کند و به امتیازبندی CRS آنها متکی نباشد.

شان فریزر، وزیر مهاجرت کانادا، هم همان موقع در مصاحبه ای گفت که تغییرات در اکسپرس اینتری به کانادا کمک میکند تا متقاضیانی را انتخاب و دعوت کند که برای اقتصاد کانادا مفید هستند.

منظور از دعوت از متقاضیان چیست؟

در روش اکسپرس اینتری، افرادی که واجد شرایط اولیه باشند وارد مرحله بعد موسوم به استخر متقاضیان میشوند و آنجا توسط سیستم امتیازدهی CRS بر اساس شغل، تحصیلات، سطح زبان، سن و اینکه هیچکدام از بستگان آنها در کانادا زندگی میکنند یا نه امتیاز میگیرند و ارزیابی میشوند. پس از آن، هر دو هفته یکبار از بین کسانی که بیشترین امتیاز را بیاورند تعداد مشخصی جهت اقدام برای اقامت دائم دعوت میشوند.

از الان چه کسانی دعوت خواهند شد؟

با اختیارات جدیدی که به وزیر مهاجرت داده شده، میتواند متقاضیان را بر اساس نیازهای آنی اقتصادی و کمبودهای اضطراری نیروی کار دعوت کند.

البته تا این تاریخ هنوز مشخص نشده که معیار دقیق دعوت از متقاضیان چیست و سیستم امتیازدهی CRS در روند جدید چه جایگاهی خواهد داشت. وزیر مهاجرت گفته که فعلاً در حال صحبت با استانها، شوراهای کسب و کار و سایر ذینفعان است تا بهترین تصمیم گرفته شود.

چه مشاغلی را بیشتر میخواهند؟

یکی از مهارتها و مشاغلی که کانادا در حال حاضر خیلی به آن نیاز دارد، کادر درمان و مشاغل مرتبط با بهداشت و سلامت است. طبق آمار اکتبر ۲۰۲۲، نرخ موقعیتهای شغلی در این حوزه ۶ درصد است و دولت گامهایی برای پر کردن این نیاز برداشته است. زمزمه هایی هست که در روش اکسپرس اینتری تا مدتی فقط افرادی که در حوزه درمان و سلامت مشغول هستند را جذب کنند.

چرا این تصمیم را گرفته اند؟

دلیل اصلی این تغییر سیاست کمبود نیروی کار است که آن هم بدلیل بالا رفتن میانگین سنی کانادایی ها و پایین آمدن نرخ زاد و ولد است. پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ تعداد بازنشسته های کانادا که به سن ۶۵ سالگی میرسند به حدود ۹ میلیون نفر برسد و جمعیت جوان کانادا برای جایگزینی آنها کافی نیست. طبق برنامه سه ساله مهاجرپذیری قرار است تا سال ۲۰۲۵ سالانه ۵۰۰ هزار اقامت دائم به مهاجران اعطاء شود.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

عباس زاهدانی
عباس زاهدانی با سابقه سالها مدیریت در ایران، آمریکا و کانادا، دانش آموخته رشته مدیریت از دانشگاه هاروارد آمریکا و رشته مطالعات مهاجرت از دانشگاه یو بی سی استان بریتیش کلمبیای کانادا است. وی همچنین دارای مدرک کارشناسی ادبیات زبان از دانشگاه شیراز در ایران و کارشناسی اقتصاد از دانشگاه کالیفرنیا است.

نظرات بسته شده است.

فرم ارزیابی مهاجرت